Marianne van Dijk

Ik ben Marianne van Dijk, sinds 2005 gediplomeerd Iokai-Shiatsu therapeute en sinds 2012 Do-In instructrice. Ik werk sinds 2007 vanuit Zuidwolde Groningen waar ik een praktijkruimte aan huis heb. Daarnaast geef ik stoelmassages bij bedrijven en geef ik regelmatig Do-In workshops in de stad Groningen.

Na een studie Rechten in Amsterdam, heb ik 13 jaar bij de Rechtbank Amsterdam gewerkt als gerechtssecretaris, een functie als jurist. Op een gegeven moment besloot ik mijn hart te volgen en iets met mijn handen te gaan doen. Sinds 1997 beoefen ik Shiatsu. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu onder leiding van Kazunori Sasaki en Eloise Sewell. Daarna heb ik opleidingen stoelmassage gevolgd, onder andere bij Touch Pro in Rotterdam en het Detente Instituut in Amsterdam.

In 2012 heb ik een opleiding tot Do-In docente afgerond onder leiding van Anushka Hofmann van de School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Ik geef wekelijks Do-In lessen in de stad Groningen.

Praktische ervaring als shiatsu-therapeut -buiten mijn eigen praktijk aan huis- heb ik opgedaan in 2005 en 2006 als shiatsu-therapeut bij Health Centre Amstelhof in Kudelstaart onder leiding van Ben Kada, fysiotherapeut. Na mijn verhuizing naar Groningen eind 2006 ben ik een eigen praktijk gestart en ben ik stoelmassages gaan geven op diverse locaties, waaronder Ophtec, Martiniplaza, Gemeente Groningen, UMCG. RUG. Verder gaf ik tot 2014 stoelmassages voor “Helder Werk”  bij NUON, inmiddels Liander, in Leeuwarden.

Daarnaast ben ik zoveel mogelijk moeder en huisvrouw.