Marianne van Dijk

Ik ben Marianne van Dijk, sinds 2005 gediplomeerd Iokai-Shiatsu therapeute en sinds 2012 Do-In instructrice. Ik werk sinds 2007 vanuit Zuidwolde Groningen waar ik een praktijkruimte aan huis heb. Daarnaast geef ik shiatsu bij bedrijven en geef ik af en toe Do-In workshops in de stad Groningen.

Na een studie Rechten in Amsterdam, heb ik 13 jaar bij de Rechtbank Amsterdam gewerkt als gerechtssecretaris, een functie als jurist. Op een gegeven moment besloot ik mijn hart te volgen en iets met mijn handen te gaan doen. Sinds 1997 beoefen ik Shiatsu. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu onder leiding van Kazunori Sasaki en Eloise Sewell.

Als lid van de iokai shiatsu vereniging moet ik aan kwaliteitscriteria voldoen, zoals 12 dagdelen bijscholing en 4 dagdelen intervisie per jaar.

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr 01136530; een geregistreerd lid van de Iokai shiatsu vereniging (VIS) (reg nr A2002129); lid van de Europese Iokai Shiatsu vereniging (EISA); geregistreerd in het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg (RBCZ) (reg nr 508066R) en val onder het bijbehorende tuchtrecht (TCZ ). Ook ben ik – conform de Wkkgz – aangesloten bij de klacht- en geschillencommissie complementaire zorg (SCAG ) en voldoe ik aan de privacy regelgeving AVG.

In 2012 heb ik een opleiding tot Do-In docente afgerond onder leiding van Anushka Hofmann van de School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Ik gaf tot 2018 wekelijks Do-In lessen in de stad Groningen. Momenteel op verzoek. De Do-In activiteiten vallen niet onder verantwoordelijkheid van de VIS, worden niet vergoed door verzekeraars en vallen niet onder bovengenoemd klacht- en tuchtrecht.

Praktische ervaring als shiatsu-therapeut -buiten mijn praktijk aan huis-heb ik opgedaan in 2005 en 2006 als shiatsu-therapeut bij Health Centre Amstelhof in Kudelstaart onder leiding van Ben Kada, fysiotherapeut. Ik heb op wekelijkse basis shiatsu gegeven op diverse locaties, waaronder Liander in Leeuwarden,  UMCG en RUG. Inmiddels is mijn praktijk aan huis zodanig gegroeid dat ik buitenshuis alleen nog shiatsu geef aan een groep autistische mensen.