Marianne van Dijk

Ik ben Marianne van Dijk, sinds 2005 gediplomeerd Iokai-Shiatsu therapeute en sinds 2012 Do-In instructrice. Ik werk sinds 2007 vanuit Zuidwolde Groningen waar ik een praktijkruimte aan huis heb. Daarnaast geef ik shiatsu bij bedrijven en geef ik af en toe Do-In workshops in de stad Groningen.

Na een studie Rechten in Amsterdam, heb ik 13 jaar bij de Rechtbank Amsterdam gewerkt als gerechtssecretaris, een functie als jurist. Op een gegeven moment besloot ik mijn hart te volgen en iets met mijn handen te gaan doen. Sinds 1997 beoefen ik Shiatsu. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu onder leiding van Kazunori Sasaki en Eloise Sewell.

In 2012 heb ik een opleiding tot Do-In docente afgerond onder leiding van Anushka Hofmann van de School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Ik gaf tot 2017 wekelijks Do-In lessen in de stad Groningen. Op dit moment ben ik zelf mijn kennis aan het verdiepen. Waarschijnlijk pak ik de lessen begin 2019 weer op.

Praktische ervaring als shiatsu-therapeut -buiten mijn praktijk aan huis-heb ik opgedaan in 2005 en 2006 als shiatsu-therapeut bij Health Centre Amstelhof in Kudelstaart onder leiding van Ben Kada, fysiotherapeut. Na mijn verhuizing naar Groningen eind 2006 ben ik een eigen praktijk gestart en ben ik stoelmassages en shiatsu gaan geven op diverse locaties, waaronder Liander in Leeuwarden, Gemeente Groningen, UMCG en RUG. Inmiddels is mijn praktijk aan huis verder gegroeid en geef ik buitenshuis alleen nog tweewekelijks shiatsu aan medewerkers van de RUG en wekelijks aan een groep autistische mensen.

Daarnaast ben ik zoveel mogelijk moeder en huisvrouw.