Marianne van Dijk

Ik ben Marianne van Dijk, sinds 2005 gediplomeerd Iokai-Shiatsu therapeute en sinds 2012 Do-In instructrice. Ik werk sinds 2007 vanuit Zuidwolde Groningen waar ik een praktijkruimte aan huis heb. Daarnaast geef ik shiatsu bij bedrijven; sinds april 2024 bij Doc-Direct in  Winschoten.

Na een studie Nederlands Recht in Amsterdam, heb ik vanaf 1993 gedurende 13 jaar bij de Rechtbank Amsterdam gewerkt als gerechtssecretaris, een functie als jurist. Op een gegeven moment besloot ik mijn hart te volgen. Sinds 1997 beoefen ik Shiatsu. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu onder leiding van Kazunori Sasaki Sensei en Eloise Sewell. Dit is een 4-jarige beroepsopleiding op HBO-niveau.

Als lid van Shiatsu Vereniging Nederland moet ik aan kwaliteitscriteria voldoen, zoals 12 dagdelen bijscholing en 4 dagdelen intervisie per jaar.

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr 01136530; een geregistreerd lid van Shiatsu Vereniging Nederland (SVN) (reg nr 2019017); lid van de Europese Iokai Shiatsu vereniging (EISA); geregistreerd in het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg (RBCZ) (reg nr 508066R) en val onder het bijbehorende tuchtrecht (TCZ ). Ook ben ik – conform de Wkkgz – aangesloten bij de klacht- en geschillencommissie complementaire zorg (SCAG ) en voldoe ik aan de privacy regelgeving AVG.

In 2012 heb ik een opleiding tot Do-In docente afgerond onder leiding van Anushka Hofmann van de School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Ik gaf tot 2018 wekelijks Do-In lessen in de stad Groningen. Momenteel individueel op verzoek.

Buiten mijn praktijk aan huis, heb ik praktische ervaring als shiatsu-therapeut opgedaan in 2005 en 2006 als shiatsu-therapeut bij Health Centre Amstelhof in Kudelstaart onder leiding van Ben Kada, fysiotherapeut. Ik heb jarenlang op wekelijkse basis shiatsu gegeven op diverse locaties, waaronder achtereenvolgens Liander in Leeuwarden, UMCG en RUG in Groningen.